Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глави уряду і парламенту України бачать загрозу фальсифікації результатів виборів

8 січня 2010, 10:57
577
0
Реклама

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з Головою місії ОБСЄ по спостереженню за виборами Президента України заявила про те, що не допустить фальсифікації виборів шляхом голосування вдома без документівщо підтверджують неможливість пересування виборця.

На її думку, рішення ЦВК від 4 січня 2010 року, що роз'яснило, що для включення виборця в число тих, що голосують вдома досить тільки заяви від нього і немає необхідності в наданні тих, що підтверджують неможливість пересування документів, є спробою опозиції і "частини ЦВК, підконтрольній Партії Регіонів і Віктору Януковичу"утілити в життя технології фальсифікацій, що використалися під час президентських виборів 2004 року.

Глава парламенту Володимир Литвин також вважаєщо згадане рішення ЦВК "може закласти міну під вибори". За словами спікера, поява маси охочих голосувати вдома виборців створюватиме можливість для фальсифікації виборів, що в Україні "вже проходили".

Проте пред'являти претензії до ЦВК в даному випадку складно. Стаття 77 діючого Закону України № 474 - XIV "Про вибори Президента України" передбачає для виборців, за станом здоров'я не здатних явитися для голосування на виборчу дільницю, а також для виборців, що перебувають на стаціонарному лікуванні в лікувальних установах, лише подачу заяви з проханням забезпечити їм голосування вдома. Подібна заява має бути подана не пізніше, ніж за 20 годин до початку голосування. Інших вимог немає.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини