Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування перевірок пожежної безпеки для бізнесу: НАЗК схвалило

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції провело антикорупційну експертизу законопроекту № 3361 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності».

У законопроекті запропоновано звільнити підприємства із середнім та/або незначним ступенем ризику від проведення планових перевірок техногенної та пожежної безпеки за наявності полісу страхування відповідальності.

Це сприятиме послабленню тиску на бізнес і допоможе усунути корупційні схеми під час проведення таких перевірок, зазначає НАЗК.

Зокрема, у Реєстрі корупціонерів наявні особи, які під час планових перевірок техногенної та пожежної безпеки чинили тиск на бізнес і вимагали хабар за позитивний результат перевірки.

Проте законопроект потребує додаткових удосконалень щодо порядку взаємодії підприємств, страховиків і відповідального органу державної влади у сфері цивільного захисту.

Під час проведення антикорупційної експертизи законопроекту НАЗК виявило такі корупціогенні фактори:

1. Нечіткий порядок повідомлення органу влади у сфері цивільного захисту про укладення договору страхування.

2. Нечіткі терміни обробки та оприлюднення органом влади у сфері цивільного захисту інформації про укладання договору страхування.

НАЗК надало Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики свої рекомендації щодо доопрацювання цих положень законопроекту перед другим читанням.

Нагадаємо, 2 червня Рада прийняла законопроект № 3361 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності" в першому читанні за основу (детальніше).

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Для цього варто оформити заявку на тестовий доступ.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Уряд пропонує посилити відповідальність за підроблення документів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини