Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Реклама

Державна податкова служба наказом від 31 липня 2020 року № 385 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі - Реєстр РРО).

З повним текстом наказу зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

При цьому наказ ДФС України від 15.05.2019 № 392 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» втратив чинність.

Оновлений Реєстр РРО містить перелік реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена. Кількість дозволених до первинної реєстрації РРО складає 347 моделей (раніше було 179 моделей, тобто кількість РРО збільшилася на 168 моделей).

Кількість моделей РРО значною мірою зросла за рахунок портативних електронних контрольно-касових апаратів та електронних контрольно-касових реєстраторів.

У зв'язку з початком роботи програмних РРО з 1 серпня у розділі «РРО, дозволені до первинної реєстрації» додано підрозділ «Новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій». Таких моделей програмних РРО у Реєстрі РРО 7.

Окремо наводиться перелік РРО, виключених з Реєстру РРО в 2016 - 2018 роках, експлуатація яких не дозволяється. У списку таких РРО 7 (як і в попередньому переліку).

Відповідні норми роз'яснило Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Оновлено Єдиний державний реєстр юросіб, ФОП та громадських формувань

Як оподатковується відшкодування моральної шкоди?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини