Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держекоінспекції створять електронний кабінет інспектора на базі Blockchain

Реклама

Голова Державної екологічної інспекції анонсував створення електронного кабінету інспектора на базі Blockchain.

Про це 12 серпня 2020 року Андрій Мальований розповів під час зустрічі із Європейською бізнес асоціацією.

За словами Голови Держекоінспекції, сьогодні у зв'язку з COVID-19 діє мораторій на проведення перевірок: Державна екологічна інспекція працює тільки в позаплановому режимі за скаргами фізосіб. «Проте цей період мине, і бізнес цікавить, чого їм очікувати. Підприємці остерігаються посилення тиску з боку екоінспекторів», - пояснив Андрій Мальований.

Очільник Держекоінспекції зазначив, що законопроект «Про державний екологічний контроль» № 3091, що зараз перебуває на розгляді в Комітеті ВР з питань екологічної політики та природокористування, дозволить посилити функції ДЕІ та більш оперативно проводити перевірки. «Передбачається збільшення санкцій за недопуск екоінспекторів на підприємства. На жаль, сьогодні така практика є досить поширеною», - підкреслив Андрій Мальований.

«Разом з тим, реформа ДЕІ - це не лише посилення контролю, а й діалог з бізнесом і діджиталізація. Зокрема, створення електронного кабінету інспектора на базі Blockchain. Інспектори через смартфони або планшети матимуть доступ до автоматизованої системи контролю, де будуть зберігатися всі дані про підприємство, перевірки, приписи. Результати перевірок і плани стануть відкритими й прозорими», - зазначив Андрій Мальований.

У Держекоінспекції створено окрему структуру - управління промислового нагляду, що буде контролювати найбільші підприємства-забруднювачі. Це управління координуватиме комплексні перевірки.

Посадовець підкреслив, що завдання Держекоінспекції - не великі обсяги штрафів, а зменшення тиску на довкілля. Якщо підприємство не порушує закони, дотримується умов, на яких видаються дозволи, воно не буде отримувати санкції від ДЕІ.

Нагадаємо, знайти алгоритми дій під час проведення перевірок можна в модулі "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. А відомості про реквізити усіх вищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

Чи включено ваше підприємство до плану перевірок, можна перевірити за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Для цього слід оформити заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Діє форма попередження про відповідальність за порушення трудового законодавства

Діє форма постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини