Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Послугу єМалятко онлайн планують запустити у вересні

Реклама

У вересні у системі eHealth з'являться медичні висновки у формі відповідного запису, а разом з ними - послуга єМалятко онлайн.

Відповідне повідомлення на своїй сторінці у Facebook розмістив перший заступник Міністра цифової трансформації Олексій Вискуб за підсумками зустрічі Мінцифри, МОЗ, Національної служби здоров'я України з представниками розробників медичних інформаційних систем.

"Про медичні висновки у формі відповідного запису в системі eHealth, які мають прийти на зміну різноманітним та корупційним паперовим медичним довідкам, в Україні говорять вже давно. Останнім часом, навіть, започатковані окремі хибні ініціативи, які мають на меті запровадження "костильних" електронних довідок (як-то лікарняний) поза системою eHealth", - розповів заступник міністра.

Зазначається, що учасники наради підтвердили прихильність цільовій моделі та поступового запровадження медичних висновків в системі eHealth.

Хочете першими отримувати оповіщення про прийняття законів? Налаштуйте віджет «Smart-сигнали» в екосистемах LIGA360. Щоб отримати тестовий доступ - переходьте за посиланням.

"Першим медичним висновком стане висновок про народження. Починаючи з січня 2020 року ми поступово розвиваємо першу в Україні комплексну послугу єМалятко, яка дає можливість батькам новонародженої дитини за 1 заявою отримувати до 10 послуг. Сьогодні цією послугою скористалися вже майже 17 тис громадян у 32 містах. Подати заяву сьогодні можна виключно офлайн в одному з 202 закладів (пологові, ЦНАП, ДРАЦС)", - зазначив він.

Олексій Вискуб вказав, що ключовим бар'єром до онлайн є наявність паперової довідки про народження, яка є підставою для реєстрації народження дитини.

"За спільної домовленості модуль запрацює поступово протягом вересня на базі пологових будинків, і одночасно з цим, послуга єМалятко ставатиме доступною для мешканців відповідних територій", - йдеться в повідомленні.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення усіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Читайте також: Держреєстр актів цивільного стану оновлять протягом вересня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини