Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що статтею 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної та суддівської практики, інструкторської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п'ятисот НДМГ з конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності чи винагороди від роботи за сумісництвом.

Порушення особою встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особа здійснює функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляє інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до п'ятисот НМДГ з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятисот до восьмисот НМДГ з конфіскацією отриманого доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

У Головному управлінні ДПС у м. Києві звернули увагу, що суб'єктом правопорушень у цій статті є особи, зазначені у пункті 1 частини першої статті 3 Закону "Про запобігання корупції", за винятком депутатів ВР АР Крим, депутатів місцевих рад (крім тих, які здійснюють свої повноваження у відповідній раді на постійній основі), присяжних, помічників-консультантів народних депутатів, працівників секретаріатів Голови ВР, Першого заступника Голови ВР та заступника Голови ВР, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді.

Підтримувати хорошу репутацію у податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість зі сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, у сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь: робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Читайте також:

Оновлено Порядок обліку платників податків і зборів

Як оскаржити рішення контролюючого органу: роз'яснення ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини