Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила виклику в суд особи, місцезнаходження якої невідоме

Реклама

За оновленим Цивільним процесуальним кодексом, учасники процесу, яких неможливо знайти, щоб викликати до суду, повідомляються про це через офіційний сайт суду. Про це нагадали в Одеському апеляційному суді.

Читайте також: Опубліковано Закон, яким змінено процесуальні правила судочинства

У статті 175 ЦПК встановлено перелік відомостей, які повинні міститись в позовній заяві.

Зокрема, в позовній заяві повинні бути зазначені місце проживання чи перебування сторін та інших учасників справи.

Відповідно частин 6, 10 статті 187 ЦПК,  у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через таке оголошення.

Воно повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання.

Зазначається, що з опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Незамінний інструмент для роботи адвокатів та юристів! Система аналізу VERDICTUM містить 85 млн судових рішень з господарських, цивільних, кримінальних та адміністративних справ, відображає історію проходження справ та подібні рішення. Швидко аналізуйте правові позиції Верховного Суду, моніторте розклад судових засідань та завантаженість суддів.

Ознайомтесь із важливою аналітикою:

Цивільний позов у кримінальному провадженні. Проблематика та практика застосування

Судочинство під час карантину: судова практика з процесуальних питань

Як змінити або розірвати невигідний договір: спосіб не тільки для карантину і не тільки для оренди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини