Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до Правил реєстрації місця проживання оскаржують у суді

Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету Міністрів України щодо оскарження внесених змін до Правил реєстрації місця проживання.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд визнати незаконною та скасувати постанову Уряду № 481 «Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання». Вказаною постановою, окрім іншого, було визначено, що у разі перебування житла в іпотеці або довірчій власності реєстрація місця проживання особи здійснюється лише за наявності згоди відповідного іпотекодержателя або довірчого власника.

На думку позивача, оскаржувана постанова суперечить Конституції, чинному Цивільному кодексу, іншим правовим актам та була прийнята з порушенням Закону «Про Кабінет Міністрів України» і Регламенту КМУ.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Діють оновлені Правила реєстрації місця проживання

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини