Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення ПДР пішоходів хочуть штрафувати значно суворіше

Реклама

На сьогоднішньому засіданні ВР 3 червня депутати прийняли за основу законопроект №2697 "Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху".

Законопроектом пропонується внести зміни до санкцій ч. 1, 3 і 4 статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, підвищивши розмір штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху, у тому числі у разі перебування їх у стані сп'яніння, або якщо такі дії призвели до створення аварійної обстановки. А саме:

- за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху - планується штрафувати в розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз - у розмірі трьох НМДГ);

- за ті самі порушення, вчинені пішоходами або особами, які керують велосипедами, гужовим транспортом, і погоничами тварин, які перебувають у стані сп'яніння,- планують штрафувати в розмірі тридцяти НМДГ (зараз - у розмірі восьми НМДГ);

- за вищевказані порушення, що спричинили створення аварійної обстановки, - хочуть штрафувати в розмірі сорока НМДГ(зараз - у розмірі десяти НМДГ).

Крім того, з цієї статті пропонується виключити такий вид адміністративного стягнення як попередження.

Зазначимо, що актуальний розмір НМДГ можна дізнатись в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Читайте також:

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Цікаві рішення Верховного Суду щодо відповідальності водіїв

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Захист інтересів клієнта в суді потребує глибинного аналізу законодавчого поля та правових прецедентів. Для полегшення діяльності адвоката ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360: АДВОКАТ - комплексне рішення, яке об'єднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката. Отримайте доступ до повної бази НПА зі зворотними посиланнями на пов'язані документи, 85 млн судових рішень із правовими позиціями Верховного Суду, інформації про 6,5 млн компаній і підприємців із відображенням бізнес-зв'язків. Замовляйте у травні зі знижкою 30 %.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини