Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові ліміти для ФОП: податківці роз'яснили, як визначити граничні обсяги доходу в 2020

Реклама

В ДПС роз'яснили, як визначаються у 2020 році граничні обсяги доходу, які надають право ФОП - платникам ЄП першої - третьої груп перебувати у відповідних групах у зв'язку з їх збільшенням з 02.04.2020 відповідно до Закону 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)". Детальніше про цей Закон читайте тут.

Читайте також: Набули чинності важливі податкові зміни

Податківці роз'яснили, що фізичні особи - підприємці платники єдиного податку першої - третьої груп, які:

- в I кварталі 2020 року перевищили граничні обсяги доходу, що надають їм право перебувати у відповідних групах (300 тис. грн - перша група, 1,5 млн грн - друга група, 5 млн грн - третя група), повинні згідно з п. 293.8 ст. 293 ПК до суми перевищення застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 %, перейти на сплату інших податків або обрати іншу групу платника єдиного податку за умови дотримання вимог глави 1 "Спрощена система оподаткування, обліку та звітності" розд. XIV ПК (в редакції до 02.04.2020);

- в I кварталі 2020 року не перевищили граничні обсяги доходу, що надають їм право перебувати у відповідних групах (300 тис. грн. - перша група, 1,5 млн грн - друга група, 5 млн грн - третя група) мають право перебувати в обраних групах платника єдиного податку, або відповідно до пп. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 ПК за власним бажанням змінити групу платника єдиного податку. При цьому такі платники єдиного податку з 02.04.2020 дотримуються нових річних граничних обсягів доходів (1 млн грн - перша група, 5 млн грн - друга група, 7 млн грн - третя група), які визначаються за період з 01.01.2020 по 31.12.2020 (включно).

Підтримувати хорошу репутацію у податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість по сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, в сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини