Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалює внесення змін до Кримінального кодексу

Реклама

Народні депутати підтримують удосконалення положень Кримінального кодексу в частині кваліфікації окремих службових злочинів.

Відповідний президентський законопроект № 2621 "Про внесення зміни до статті 364 Кримінального кодексу України щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності" прийнято за основу в першому читанні на ранковому засіданні Парламенту 19 травня 2020 року. Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Законопроектом запропоновано викласти пункт 3 примітки до статті 364 Кримінального кодексу в новій редакції, встановивши, що істотною шкодою у статтях 364, 364-1, 365, 365-2, 367, якщо вона полягає у завданні матеріальних збитків, вважається така шкода, яка в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Актуальний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян можна дізнатися в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Таким чином з метою приведення кримінального законодавства до європейських стандартів з питань боротьби з корупцією, створення належних умов протидії їй через превентивні механізми кримінально-правової норми пропонується змінити редакцію пункту 3 примітки до статті 364 КК, закріпивши правило, згідно з яким визначення істотної шкоди у грошовому еквіваленті у статтях 364, 364-1, 365, 365-2, 367 КК є допустимим лише тоді, якщо така шкода має матеріальний характер.

Якщо ж така шкода призведе до наслідків нематеріального характеру, то її істотність визначатиметься з урахуванням конкретних обставин справи, як це було передбачено до викладення у 2014 році пункту 3 примітки до статті 364 КК в новій редакції, йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Набрав чинності Закон щодо посиленого тестування на COVID-19

Аліменти під час карантину: платити чи ні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини