Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У травні українці отримають проіндексовані пенсії

Реклама

На виконання урядової постанови № 251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році" з 1 травня Пенсійний фонд провів індексацію пенсій.

Про її особливості роз'яснено на сайті ПФУ.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11.

Відповідно до згаданого рішення Уряду розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Крім того, враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно із Законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) 9,9 млн пенсіонерів. Розмір пенсій підвищено 8,36 млн осіб.

Середній розмір підвищення становить 259,41 гривень.

Виплата проіндексованих пенсій буде проводитись з 4 травня 2020 року у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ "Укрпошта".

Довідково: перерахунок пенсій проведено згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Читайте також:

Пенсійне забезпечення суддів у відставці: головне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини