Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф за поширення неправдивих чуток про коронавірус: рішення суду

Реклама

Херсонський міський суд наклав штраф на двох жінок, які поширювали неправдиву інформацію про коронавірус у Facebook. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті суду.

В суді нагадали, що поширення неправдивих чуток щодо засобів захисту від "коронавірусу", що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, передбачено ст. 173-1 КУпАП, та тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Зазначимо, що актуальний розмір НМДГ можна дізнатись в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Зазначається, що відповідно до матеріалів справи, однією жінкою було розміщено на особистій сторінці «Facebook» неправдиву інформацію про проведення Департаментом охорони здоров`я безкоштовного обстеження населення та видачі тестів на «корона вірус», медичних масок.

У судовому засіданні жінка пояснила, що зазначену інформацію вона знайшла в інтеренет месенджері «Viber» в групі «Щаслива оселя», однак правдивість даного повідомлення не перевірила.

Інша жінка розмістила на особистій сторінці "Facebook" неправдиву інформацію про відсутність у лікарнях м. Херсона апаратів ШВЛ, ліків та захисту для медиків, що могло викликати паніку серед населення.

Херсонський міський суд виніс дві постанови, за якими обидві жінки повинні будуть заплатити штрафи у розмірі 170 та 255 гривень.

Як тільки відповідні рішення з'являться в системі - ви легко зможете їх знайти в системі VERDICTUM. Протестувати систему можна прямо зараз, оформивши тестовий доступ.

Зазначимо, що рішення можуть бути оскаржені в апеляції.

Обов'язково також ознайомтесь: ТОП-5 судових рішень про порушення правил карантину

Тримайте все під контролем юридичного департаменту з новим рішенням LIGA360 від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини