Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок розгляду скарг у сфері держреєстрації

Реклама

ЮРЛІГА раніше писала, що на час карантинних обмежень Офіс протидії рейдерству змінив порядок своєї роботи.

«За час карантину Офісом протидії рейдерству було зафіксовано кілька зухвалих рейдерських атак в державних реєстрах. Однак усім спробам захоплення нерухомого майна чи бізнесу шляхом незаконних дій державних реєстраторів ми дали рішучу відсіч: скарги, які надійшли, були розглянуті в одноособовому порядку у найкоротші терміни, незаконні дії державних реєстраторів були скасовані, а майнові права та бізнес - повернуті законним власникам. Утім не всі звернення ми можемо розглянути в одноособовому порядку. Серед масиву отриманих скарг є багато складних кейсів, у яких здебільшого йдеться про реєстраційні дії, здійснені у 2018 - 2019 роках. Усі вони потребують детального аналізу безпосередньо в ході засідання Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Захист прав і інтересів законних власників майна та бізнесу - був і залишається одним із ключових пріоритетів держави. Навіть в умовах карантинних обмежень ми маємо тримати руку на пульсі ситуації із рейдерством в державних реєстрах. Офіс протидії рейдерству повинен працювати на повну потужність задля ефективного захисту майнових прав громадян і суб'єктів господарювання. Саме тому Міністерство юстиції України має відновити колегіальний розгляд скарг у сфері державної реєстрації з дотриманням усіх передбачених протиепідеміологічних заходів», - наголосила Ольга Оніщук, заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Робота Колегії відбуватиметься із дотриманням соціальної дистанції і використанням засобів захисту: участь у засіданнях зможуть узяти особи, які не мають ознак ГРВІ, забезпечені захисними масками і рукавичками.

Для уникнення скупчення людей під час проведення засідань Колегії в Офісі просять дотриматися рекомендованого формату участі (від скаржника, суб'єкта оскарження і заінтересованих осіб - не більше одного представника), а вільних слухачів на період карантину - утриматися від відвідування Офісу протидії рейдерству.

Засідання Колегії планується провести найближчим часом, одразу після того як Уряд внесе зміни до відповідних нормативно-правових актів, які дозволять проводити засідання під час карантину.

Нагадаємо, Міністр юстиції Денис Малюська повідомляв, що зафіксовано перший сплеск рейдерства під час карантину.

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Вам буде цікаво дізнатися:

Розширено перелік документів для держреєстрації права власності за договором іпотеки

Антирейдерський Закон набув чинності

Як державні органи працюють під час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини