Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення суду не набиратимуть чинності до завершення карантину: Солом'янський районний суд

Реклама

Солом'янський районний суд Києва вказав, що через прийняття «антикоронавірусного» Закону рішення судів не набиратимуть чинності до закінчення карантину, а виконавчі листи за такими рішеннями не видаватимуться. Відповідна інформація з'явилась на сторінці суду у фейсбуці.

Раніше ЮРЛІГА писала, що 2 квітня 2020 року набрав чинності Закон № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Про новели Закону можна прочитати тут.

З повним текстом Закону зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Згідно з ч.1 ст. 273 Цивільного процесуального кодексу рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

"Відповідно до п. 3 Розділу ХІІ Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України, які набрали чинності 02 квітня 2020 року на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)":

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки … апеляційного оскарження … продовжуються на строк дії такого карантину.

З огляду на зазначені зміни до законодавства рішення судів, строк апеляційного оскарження яких не закінчився до 02 квітня 2020 року, не набиратимуть чинності до закінчення карантину.

Виконавчі листи за такими рішеннями не видаватимуться.

Аналогічні положення щодо продовження строків оскарження судових рішень внесені і до Кодексу адміністративного судочинства України», - зазначив суд.

Ефективне управління ризиками на карантині. ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - екосистему зі зручним функціоналом для прийняття антикризових рішень і професійних завдань усіх співробітників компанії: юристів, бухгалтерів, PR, HR. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або ж знайдіть ідеальне рішення для потреб вашої  компанії.

Читайте також:

Судова система України в умовах карантину

Оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину

Новий антикризовий Закон (проект №3275): основні зміни в судочинстві та строках позовної давності у сімейних спорах

Які строки, визначені КАСУ, продовжено на час дії карантину: роз'яснення суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини