Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні посилено карантинні заходи

Реклама

На позачерговому засіданні 29 березня Кабмін прийняв постанову № 241 щодо посилення карантинних заходів через коронавірус. Відповідні зміни внесено в постанову Кабміну № 211 від 11.03.2020.

Прийнята постанова передбачає, що на осіб, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) або хворіють на коронавірусну хворобу (COVID-19) та не потребують госпіталізації, покладається обов'язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні.

Строк самоізоляції визначає лікуючий лікар хворого.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов'язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають, відвідування громадських місць.

Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування та закладів охорони здоров'я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

Також особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними мають забезпечити обласні та Київська міська державні адміністрації.

Крім того, встановлено, що до 5 квітня 2020 Міністерство цифрової трансформації повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.

Читайте також:

Кабмін дозволив обов'язкову госпіталізацію осіб із симптомами COVID-19 при ухиленні від лікування

Карантин: Кабмін розширив перелік дозволених видів діяльності

Спрощено процедуру отримання допомоги по безробіттю під час карантину

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини