Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Важливі податкові документи, які набули чинності у лютому 2020

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області підготувало моніторинг новацій у законодавстві, які набрали чинності у лютому 2020 року.

Зокрема, податківці звернули увагу на такі документи:

1. Постанова Кабміну від 11 грудня 2019 року № 1169 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних»(набула чинності першого лютого). Детальніше про це ми писали тут.

Обов'язково ознайомтесь: Верховний Суд сформував нову правову позицію стосовно оскарження результатів перевірки

2. Наказ Міністерства фінансів України від 27.21.2019 № 576 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 18 липня 2016 року № 621» (набув чинності сьомого лютого).Зокрема, відповідно до внесених змін абревіатура «ДФС» замінена абревіатурою «ДПС».

Нагадаємо, що ДФС було вирішено розділити на податкову та митну служби. Положення про податкову та митну служби набули чинності 20.03.2019.

Відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

3. Постанова Кабміну від 12.02.2020 № 74 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв»(набула чинності 18 лютого). Цим документом Уряд затвердив нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництва, які запроваджуються з 1 травня 2020 року.

4. Закон України від 16.01.2020 № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»(набув чинності 27 лютого). Детальніше читайте тут і тут.

Читайте також:

Юристи можуть не використовувати програмний РРО

Коли українці зможуть використовувати механізм "кешбек"

Про новації Закону № 1210, оподаткування контрольованих іноземних компаній в Україні і податкової амністії читайте в матеріалі ЮРИСТ & ЗАКОН за посиланням

Аби отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини