Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові умови оплати праці прокурорів оскаржують у суді

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

ЮРЛІГА писала, скільки зароблятимуть прокурори. В Офісі Генерального прокурора пояснили збільшення окладів прокурорів.

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила, що до ОАСК надійшов позов щодо оскарження деяких пунктів урядової постанови № 1155, якою було затверджено нові схеми посадових окладів прокурорів Офісу Генерального прокурора, обласних, окружних і прирівняних до них прокуратур.

Серед вимог позову - визнати нечинним і скасувати пункт 7 постанови. Ним встановлено, що зміна розмірів посадових окладів для працівників прокуратури, передбачених постановою № 1155, не є підставою для перерахунку пенсій, призначених згідно із Законом "Про прокуратуру". На думку позивача, заборона на перерахунок пенсії колишнім прокурорам суперечить положенням Конституції , законів та Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Дізнатися, чи призначено вашу справу до розгляду суддею, можна в сервісі "Розклад засідань" системи аналізу судових рішень VERDICTUM. Також у VERDICTUM можна поставити справу, що вас цікавить, на контроль. Замовити тестовий доступ до VERDICTUM можна тут.

Нагадаємо, що Офіс Генпрокурора запрацював 2 січня 2020 року. Вже відомо, яким він буде. Найголовніше про реформу органів прокуратури можна знайти в окремому сюжеті, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи органів прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини