Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому бюджетникам мають підвищити зарплати

Реклама

Сьомий апеляційний адміністративний суд роз'яснив, як впливає збільшення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на підняття посадових окладів у бюджетній сфері.

Законом про держбюджет на 2020 рік визначено мінімальну зарплату та прожитковий мінімум.

На 1 січня 2020 року мінімальна зарплата становить 4723 грн., прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2102 грн.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192124_z-1-schnya-zmneno-umovi-oplati-prats-pratsvnikv-derzhorganv

З 1 січня 2020 року постановою КМУ № 1112 "Про умови оплати праці працівників державних органів, на яких не поширюється дія Закону "Про державну службу" посадові оклади підвищено працівникам патронатних служб у державних органах та працівникам державних органів, які виконують функції з обслуговування.

Також у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з 1 січня 2020 року підвищено посадові оклади робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, прокуратури, судів та інших органів, передбачені наказом Міністерства праці № 77 "Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів".

Наказом № 77 передбачено, що у разі підвищення посадових окладів працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери також необхідно робити перерахунок посадових окладів і робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, прокуратури, судів та інших органів.

Порядок перерахунку розмірів посадових окладів робітників у додатках 1 - 3 визначено в абз. 1 п. 1 Наказу № 77.

Востаннє посадові оклади робітників за оновленими схемами посадових окладів згідно з додатками № 1 - 3 до Наказу № 77 затверджено в редакції наказу Мінсоцполітики № 515 станом на 1 травня 2016 року відповідно до розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду в сумі 1185 грн.

Тому для визначення коефіцієнта підвищення розрахункового посадового окладу застосовується прожитковий мінімум на 1 травня 2016 року та прожитковий мінімум на 1 січня 2020 року і розраховується шляхом ділення прожиткового мінімуму станом на 1 січня 2020 року (2102 грн.) на прожитковий мінімум станом 1 травня 2016 року (1185 грн.).

Отже коєфіцієнт підвищення становить 1,77384.

Вам може бути цікаво дізнатися, що:

З 1 січня збільшено розміри неоподатковуваних доходів українців;

Уряд робить новий крок для підвищення прожиткового мінімуму;

Неоподатковуваний розмір матеріальної допомоги від роботодавця збільшено до 2 940 грн.

Всі нормативно-правові акти, що стосуються держслужби, можна знайти в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини