Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школярам можуть заборонити користуватися телефонами в учбовий час

Реклама

22 грудня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2792 щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету (ініціатор - партія "Слуга народу").

З текстами законопроектів зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Так, відповідно до проекту Закону у закладах загальної середньої освіти забороняється використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, усіма учасниками навчально-виховного процесу під час проведення навчальних занять за винятком використання таких пристроїв в освітніх цілях та дітьми з особливими освітніми потребами.

https://jurliga.ligazakon.net/news/192569_professionalnykh-mladshikh-bakalavrov-ne-primut-na-byudzhet-na-pravo

Порядок користування мобільним зв'язком та іншими пристроями, що мають підключення до інтернету, у закладах загальної середньої освіти визначається керівниками загальноосвітніх навчальних закладів за участю учнівського, батьківського та інших органів самоврядування.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів.

Якщо ви шукаєте юриста для захисту ваших прав у суді, скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.

Також читайте про інші законотворчі ініціативи:

Уряд робить новий крок для підвищення прожиткового мінімуму;

Депутати хочуть провести пенсійну реформу;

За порушення ПДР пішохід сплатить 500 грн штрафу: проект.

Хто і як контролюватиме азартні ігри в Україні;.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини