Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посадові оклади держслужбовців - 2020

Реклама

Уряд оновив схему посадових окладів на посадах держслужби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році.

Відповідну постанову № 16 було прийнято на урядовому засіданні 15 січня 2020 року.

Постанова набрала чинності 25 січня 2020 року і застосовується з 1 січня 2020 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191864_priynyato-zakon-shchodo-rozmrv-posadovikh-okladv-pratsvnikv-dbr

Установлено, що розміри посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників ДБР, НАБУ, НАЗК, Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів у 2020 році, застосовуються в порядку та розмірах, визначених спеціальними законами, які регулюють їх діяльність.

Нагадаємо, згідно із Законом про держслужбу (ч. 3 ст. 51 у редакції Закону щодо перезавантаження влади) мінімальний розмір посадового окладу у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, не може бути менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

Відповідно, згідно з постановою № 16 посадові оклади на посадах державної служби підкатегорії В3 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становлять два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня 2020 року - 2102 х 2 = 4204 грн. До категорії В3 віднесено спеціалістів державного органу.

Посадовий оклад спеціалістів міністерств, центральних органів виконавчої влади із спеціальним статусом, встановленим законом, становитиме 7800 грн.

З повною схемою посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Зауважимо, що якщо в схемі посадових окладів на посадах держслужби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2019 році було встановлено коефіцієнти співвідношень до мінімального розміру посадового окладу, то в цій схемі за 2020 рік щодо кожної посади визначено розмір посадового окладу в гривнях.

Посадові оклади держслужбовців Офісу Президента, допоміжних, консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом, Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, апарату Рахункової палати, Офісу Генерального прокурора визначаються відповідно до затвердженої схеми з коефіцієнтом 1,3.

Посадові оклади керівних працівників, державних експертів, головних спеціалістів, які здійснюють підготовку висновків щодо проектів НПА та/або проводять фахову, наукову, юридичну експертизу проектів таких актів, та держслужбовців, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, роботи щодо розроблення програмного забезпечення, адміністрування баз даних, впровадження та підтримки новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в Апараті ВР, Секретаріаті Кабінету Міністрів, Секретаріаті Уповноваженого ВР з прав людини, Апараті РНБО визначаються відповідно до схеми з коефіцієнтом 1,3. Передбачене підвищення посадових окладів не застосовується до фахівців з питань реформ Секретаріату Кабінету Міністрів, Офісу Президента.

Також постановою № 16 установлено перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій. Тут визначено, кого саме віднесено до категорій А (підкатегорії А1, А2), Б (Б1, Б2, Б3) і В (В1, В2, В3).

З повним текстом урядової постанови можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ до систем.

ЮРЛІГА зібрала для вас найважливіше, що необхідно знати в частині перезавантаження держслужби:

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини