Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено повноваження Служби судової охорони

Реклама

Вища рада правосуддя оновила Положення про Службу судової охорони.

Відповідне рішення № 3300/0/15-19 було прийнято 3 грудня 2019 року.

Відповідно до змін на Службу судової охорони покладено обов'язок вживати заходів щодо негайного реагування на кожний випадок протиправних дій, що став їй відомий, щодо суддів, працівників апарату суду, співробітників Служби судової охорони та їх близьких родичів.

Також визначено, що Службі та її співробітникам для здійснення покладених на них повноважень надається право витребовувати необхідні матеріали та одержувати пояснення без провадження слідчих дій за заявами і повідомленнями про загрозу безпеці осіб, взятих під захист.

Службі та її співробітникам надано право використовувати спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої на транспортних засобах у порядку, встановленому Кабміном.

Крім того, співробітникам Служби судової охорони надано право зберігати, носити і застосовувати вогнепальну зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

Вища рада правосуддя нагадала, що Служба судової охорони - це сукупність підрозділів, які здійснюють заходи з підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/191183_vaks-okhoronyatime-sluzhba-sudovo-okhoroni

Служба створена для здійснення організаційної, фізичної та технічної охорони приміщень місцевих судів, апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів, Верховного Суду, ВРП, ВККС, ДСА та її територіальних управлінь, Національної школи суддів України та її регіональних відділень.

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації.

Ознайомитися з оновленим Положенням про Службу судової охорони можна в модулі "Законодавство", замовивши тестовий доступ. А знайти всю актуальну судову практику з питання, що вас цікавить, можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM.

Як вже писала ЮРЛІГА, ВР дозволила оформляти трудові відносини електронно і обмежила оклади в судовій владі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини