Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила перевірки приватних виконавців не можна встановити, не погодивши їх з радою

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/181516_derzhavnikh-ta-privatnikh-vikonavtsv-perevryatimut-po-novomu

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував норми щодо проведення перевірки приватних виконавців та внесення подання до Дисциплінарної комісії, затверджені  наказом Міністерства юстиції від 22.10.2018 року №3284/5, в редакції, що діяла до  наказу від 9 серпня 2019 року №2502/5.

Відповідне рішення у справі № 640/7518/19 винесено 27 листопада 2019 року.

Враховуючи, що Мінюст підтвердив той факт, що оскаржуваний Порядок не погоджувався з Радою приватних виконавців України, що передбачено ст.54 Закону «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», суд дійшов до висновку про допущення дефекту прийняття акту.

Оскільки станом на час розгляду справи оскаржені норми вже втратили чинність з урахуванням внесених змін до Порядку проведення перевірок діяльності органів державної виконавчої служби, приватних виконавців,  суд дійшов висновку про можливість захисту прав позивача шляхом визнання протиправною попередньої редакції оскаржених норм.

ЮРЛІГА вже писала, що державних та приватних виконавців перевірятимуть по-новому.

Полегшити приватним виконавцям пошук клієнтів допоможе Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Створити сайт-візитівку можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини