Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акти, що набувають чинності в грудні: на що звернути увагу

Реклама

1 грудня

Указ Президента № 851/2019 щодо розрахунків з підприємствами СНД

Україна виходить з Угоди про заходи щодо забезпечення покращання розрахунків між господарськими організаціями держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав. Указ набрав чинності 1 грудня 2019 року.

Закон № 199-IX щодо порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва набув чинності 1 грудня 2019 року, крім певних положень. Передбачає, що в Україні створять Єдину державну електронну систему у сфері будівництва у складі містобудівного кадастру.

Детальніше

Багатостороння конвенція про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування, з метою протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування набрала чинності для України 1 грудня 2019 року.

Необхідність укладення та ратифікація Багатосторонньої конвенції обумовлена тим, що з 1 січня 2017 року Україна приєдналась до Програми розширеного співробітництва в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та взяла на себе зобов'язання імплементувати мінімальний стандарт Плану дій для боротьби з розмиванням бази оподаткування та виведенням прибутку з-під оподаткування (BEPS)

Детальніше

Закон № 300-IX про внесення змін до Закону про публічні закупівлі у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу, який набрав чинності 1 грудня, передбачає, що з метою виконання встановлених Законом "Про ринок природного газу" вимог з відокремлення та незалежності оператора ГТС у зобов'язаннях, що виникли на підставі договорів, укладених за результатом процедур закупівель товарів, робіт і послуг, проведених замовником, який припинив здійснення діяльності з транспортування природного газу у зв'язку з виконанням вимог про відокремлення та незалежність оператора ГТС, може одноразово здійснюватися заміна сторони.

Умовою є те, щоб новий замовник був сертифікований уповноваженим органом відповідно до вимог закону про відокремлення і незалежність та продовжує здійснювати відповідний вид господарської діяльності замість такого замовника. Заміна сторони у таких зобов'язаннях здійснюється у порядку, встановленому нормами ЦК України.

Детальніше

7 грудня

Наказ Мінфіну від 26 листопада 2019 року № 495 про новий класифікатор митниць

З 7 грудня 2019 року запрацює новий Класифікатор Державної митної служби України, її територіальних органів та їх структурних підрозділів. Нагадаємо, ДФС було вирішено знову розділити на податкову та митну служби, а процес розділення ДФС почався із прийняттям урядової постанови № 1200 ще в грудні 2018, яка набула чинності 15 січня 2019 року. Керівником Державної податкової служби обрано заступника Міністра фінансів Сергія Верланова, а 8 травня Уряд призначив його на цю посаду на 5 років з дати початку фактичного виконання обов'язків. Також 6 березня 2019 року Уряд схвалив Положення про Державну податкову і Державну митну служби. Кабмін призначив головою Державної митної служби Максима Нефьодова. 16 липня 2019 року Державна митна служба була зареєстрована як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських організацій. Кабмін схвалив створення територіальних органів Держмитслужби.

Відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом.

15 грудня

Постановою Кабміну від 12 червня 2019 року № 498 приведено у відповідність до законодавства Технічний регламент мийних засобів

18 грудня

Закон від 2 жовтня 2019 № 139-IX щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності набере чинності 18 грудня 2019 року. У Законі визначається поняття «матеріально-технічна база» як сукупність засобів та/або місць провадження виду господарської діяльності, які дають можливість провадити господарську діяльність, що підлягає ліцензуванню.

Детальніше

25 грудня

Закон № 102-IX щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню набере чинності 25 грудня 2019 року. З переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, виключено діяльність у сфері телекомунікацій.

Детальніше

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини