Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як захистити бізнес і нерухомість від рейдерських захоплень

29 листопада 2019, 16:10
1201
0
Реклама

Міністр юстиції Денис Малюська розказав про реалізацію дорожньої карти з подолання рейдерства під час презентації «To do list» Мін'юсту.

За його словами, за перші місяці роботи було реалізовано 12 пунктів із 22 дорожньої карти. Зеленим відмічено все, що було зроблено з 1 вересня.

«З першого вересня було зроблено величезну кількість роботи, ще більше ми плануємо зробити до кінця цього року. У нас є 3 напрями, за якими ми боремось з рейдерством. Перший - це перезавантаження персоналу. Другий - удосконалення законодавства, яке містить багато прогалин та недоліків. Третій - розбудова ІТ-інфраструктури: впровадження ризик-модулів, MobileID та інших сучасних технологій, що знизить ризики незаконного втручання людини в систему», - наголосив Денис Малюська. Міністр зазначив, що кількість скарг, яка зараз потребує розгляду, сягає майже 700.

Тож як себе убезпечити зараз? Вихід є. Захиститися від рейдерів допоможе спеціальний ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Спробувати сервіс можна за посиланням. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Що Мін'юст передбачив зробити у сфері протидії рейдерству

1. Впровадження антирейдерських механізмів

1.1. Ліквідація акредитованих суб'єктів та їх філій як суб'єктів державної реєстрації.

1.2. Санація сфери державної реєстрації після «негативної» діяльності акредитованих суб'єктів.

1.3. Вдосконалення процедури встановлення (ідентифікації) особи, яка звертається за вчиненням реєстраційних дій, перевірки повноважень, підписання заяв.

1.4. Підвищення кваліфікації та практичного досвіду роботи реєстраторів, суворого обліку реєстраційних офісів, доступу до реєстрів, ключів КЕП та архівів.

1.5.Створення ефективного та дієвого інструменту для адміністративного та судового оскарження незаконних дій.

1.6. Забезпечення належного захисту документів та запровадження єдиного циклу нотаріального посвідчення правочину.

2. Проведення аудиту державних реєстрів, забезпечення інтероперабельності та високого рівня безпеки даних

2.1. Комплексне дослідження та аналіз діючої IT-інфраструктури.

2.2. Створення Єдиного адресного реєстру України.

2.3. Впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру.

2.4. Запровадження попереджувальних технічних функцій програми реєстру, належного захисту інформації в реєстрі, ключів доступу, робочого місця реєстраторів від несанкціонованого проникнення або злому.

2.5. Запровадження можливості здійснення окремих реєстраційних дій в автоматичному режимі без участі державного реєстратора.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини