Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземцям оформлятимуть біометричні українські візи: проект

27 листопада 2019, 12:25
1115
0
Реклама

Уряд має намір запровадити оформлення іноземцям та особам без громадянства біометричних українських віз.

Відповідний законопроект № 2478 «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз» зареєстровано в Парламенті 21 листопада.

Законопроект передбачає внесення змін до Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» у частині створення правових підстав для збору біометричної інформації іноземців та осіб без громадянства в рамках процедури оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію.

У Законі про правовий статус іноземців запропоновано встановити, що правила оформлення іноземцям та особам без громадянства візи, у тому числі подання ними своїх біометричних даних під час оформлення візи, та перелік документів, необхідних для її отримання, установлюються Кабміном.

Іноземцю або особі без громадянства можуть відмовити у наданні візи також у разі відмови заявника подати свої біометричні дані для їх фіксації (якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України).

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Нагадаємо, відомо, як діяти, коли під час поїздки втрачено закордонний паспорт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини