Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ Legal Tech

Як подати до центрального засвідчувального органу інформацію щодо довірчих е-послуг

Реклама

Мін'юст визначив порядок подання до центрального засвідчувального органу інформації про діяльність надавачів електронних довірчих послуг та засвідчувального центру.

Відповідний наказ міністерства № 3398/5 від 4 листопада 2019 року набрав чинності 22 листопада.

Порядок визначає механізм подання до центрального засвідчувального органу інформації про діяльність надавачів електронних довірчих послуг та засвідчувального центру, за результатами аналізу якої забезпечується проведення оцінки стану розвитку сфери електронних довірчих послуг.

Порядок є обов'язковим для кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та засвідчувального центру.

Дія цього Порядку не поширюється на:

надавачів електронних довірчих послуг, що не надають кваліфікованих електронних довірчих послуг та відомості про яких не внесено до Довірчого списку;

надавачів електронних довірчих послуг, що надають кваліфіковані електронні довірчі послуги у банківській системі та під час здійснення переказу коштів.

Кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг та засвідчувальний центр зобов'язані щороку до 15 січня подавати до центрального засвідчувального органу в електронній формі інформацію щодо наданих електронних довірчих послуг за попередній рік за визначеною в додатку до Порядку формою.

У разі отримання офіційного запиту центрального засвідчувального органу кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг та засвідчувальний центр зобов'язані протягом 5 робочих днів подати до центрального засвідчувального органу в електронній формі інформацію щодо наданих електронних довірчих послуг за період, визначений у запиті.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року набрав чинності Закон "Про електронні довірчі послуги". Діють вимоги у сфері електронних довірчих послуг. Надавачів електронних послуг можна вибрати з довірчого списку. Центральний засвідчувальний орган опублікує довірчий список постачальників е-послуг.

З повним текстом наказу можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Знайти юриста, що спеціалізується у зазначеній сфері, можна в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини