Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС визначив строки оскарження ухвали слідчого судді

20 листопада 2019, 15:05
2304
0
Реклама

Об'єднана палата Касаційного кримінального суду Верховного Суду при розгляді справи № 760/12179/16-к зробила висновок про застосування норми права про обчислення строку для апеляційного оскарження ухвали слідчого судді.

У постанові від 4 листопада викладено наступний висновок: за змістом абз. 2 ч. 3 ст. 395 КПК України, якщо ухвала слідчого судді постановлена без виклику особи інтересів якої вона стосується та яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи має обчислюватись з дня отримання копії судового рішення, незалежно від наявності інших джерел інформування про прийняте рішення.

Відповідно до норми, що аналізується, якщо ухвалу суду або слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, або якщо вирок було ухвалено без виклику особи, яка його оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Знайти позицію вищої інстанції про правильне застосування норми, що вас цікавить, найлегше в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини