Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Генпрокуратурі розроблено проект стратегії протидії катуванням в Україні

Реклама

З ініціативи Генпрокуратури група провідних національних експертів у сфері протидії катуванням спільно з представниками новоствореного в ГПУ Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про катування та інші серйозні порушення прав громадян з боку правоохоронних органів розробила проект стратегії протидії катуванням в Україні на період 2020 - 2022 років.

Документ, розроблений в Україні вперше, передбачає комплекс заходів, спрямованих на запобігання неналежному поводженню з боку правоохоронних органів, а у разі виникнення таких випадків - розслідування заяв громадян та реабілітацію жертв катувань.

Проект стратегії спрямовано до робочої групи з питань реформування кримінальної юстиції Комісії з питань правової реформи для подальшого опрацювання. Комісія створена Указом Президента 7 серпня 2019 року, її основним завданням є сприяння розвитку правової системи України.

Як писала ЮРЛІГА, Президент змінив персональний склад Комісії з питань правової реформи. Детальніше про те, чим займається Комісія, дізнайтеся з окремого матеріалу ЮРЛІГИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини