Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть змінити правила купівлі зеленої енергії

Реклама

На ранковому засіданні 12 листопада Верховна Рада прийняла за основу (зі скороченим строком підготовки) законопроект № 2233 щодо змін у сфері зеленої енергетики.

У статті 65 і прикінцевих та перехідних положеннях Закону "Про ринок електричної енергії" пропонується:

- визначити додаткове джерело покриття частини витрат на виконання спеціальних обов'язків із купівлі електричної енергії за "зеленим" тарифом та (або) за аукціонною ціною з урахуванням надбавки до них, встановленими (визначеними) відповідно до Закону "Про альтернативні джерела енергії". Змінами передбачено спрямування гарантованим покупцем різниці між доходами та витратами, що виникла під час виконання ним спеціальних обов'язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, на забезпечення покриття власних економічно обґрунтованих витрат на виконання спеціальних обов'язків із купівлі електричної енергії за “зеленим” тарифом та за аукціонною ціною;

- уточнити складові розрахунку вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел, яка надається гарантованим покупцем.

До 1 липня 2023 року регулятор зможе встановлювати граничні ціни на ринку «на добу наперед», внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку для кожної торгової зони та приймати рішення про обов'язковість подання виробниками пропозицій (заявок) на продаж електричної енергії на ринку «на добу наперед».

До 1 квітня 2020 року регулятор отримає право встановлювати тариф на рівні собівартості на відпуск електроенергії виробникам, що здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях, у випадках передбачених рішенням Кабінету Міністрів про покладання спеціальних обов'язків.

Як встановити "зелений тариф" можна дізнатись в модулі "Алгоритм дій для бізнесу" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Як вже писала ЮРЛІГА, з 2020 року можуть ввести "зелені" аукціони

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини