Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні розпочинається другий етап атестації прокурорів ГПУ

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

Сьогодні, 6 листопада 2019 року, розпочинається другий етап атестації прокурорів ГПУ - тестування на загальні здібності та навички.

До складання іспиту допущено 795 прокурорів ГПУ, які успішно пройшли тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора. 4 листопада відбувся додатковий іспит у формі анонімного тестування для прокурорів Генпрокуратури, які з поважних причин не змогли з'явитись на тестування 23-24 жовтня 2019 року.

Тестування на загальні здібності та навички складається з двох блоків: абстрактно-логічного та вербального, кожен з яких включає 30 питань. За допомогою адаптивного механізму система обирає кожне наступне питання із урахуванням індексу складності попереднього. Таким чином, при наданні правильної відповіді на питання наступне буде запропоноване із підвищеним рівнем складності. Це забезпечує більш точне вимірювання здібностей кожного респондента.

Тестування буде відбуватись на комп'ютерах, які не підключені до Інтернету. Робочі місця для тестування прокурори, які проходять тестування, оберуть самостійно.

На вербальний блок виділено 8 хвилин, на абстрактно-логічний - 20 хвилин. У ГПУ наголосили, що варто зосереджуватись на правильності відповідей, а не на тому, щоб пройти їх усі. Важливо, що в кожному питанні лише одна правильна відповідь, крім деяких завдань вербального тесту, де потрібно обрати два варіанти, про що буде окремо повідомлено в умові завдання. Можна пропускати питання, не надаючи жодної відповіді, але до цього завдання не можна буде повернутися пізніше.

Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145. Остаточна кількість балів за тестування на загальні здібності та навички виводиться шляхом підрахунку середнього арифметичного за результатами обох блоків.

Прокурори, які наберуть потрібну кількість балів (прохідний бал - 93), будуть допущені до третього етапу атестації, який проходитиме у формі співбесіди та включатиме виконання ситуаційного завдання.

Найголовніше про реформу органів прокуратури можна знайти в окремому сюжеті, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини