Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем'єр-міністр очолив комісію з питань захисту бізнесу

Реклама

В Україні запрацює Комісія з питань захисту бізнесу.

Відповідна урядова постанова № 902 від 16 жовтня 2019 року набрала чинності сьогодні, 5 листопада 2019 року.

До складу Комісії увійдуть

Прем'єр-міністр України, голова Комісії

Радник Прем'єр-міністра України, секретар Комісії

Заступники: Міністра юстиції, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністра внутрішніх справ, Директора Державного бюро розслідувань, Голови СБУ (за згодою), Директора Національного антикорупційного бюро (за згодою), а також бізнес-омбудсмен (за згодою), секретар Національної інвестиційної ради (за згодою).

Комісія є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну. Її утворено для поліпшення бізнес-клімату в Україні та створення належних умов для залучення інвестицій, у тому числі іноземних, шляхом захисту бізнесу від незаконних посягань.

Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

- проводитиме аналіз стану справ і причин виникнення проблем під час реалізації державної політики з питань захисту бізнесу;

- моніторитиме стан виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади покладених на них завдань з питань захисту бізнесу;

- братиме участь у розробленні проектів НПА з питань захисту бізнесу;

- подаватиме Уряду розроблені за результатами своєї роботи пропозиції та рекомендації.

Посадовий склад Комісії затвердить Кабмін. На її засідання можуть запросити члена Уряду з правом голосу під час прийняття рішень.

Звернення, що надходять на адресу Комісії, зареєструє Секретаріат Кабміну. Разом із зверненням суб'єкт звернення надає згоду на оприлюднення відповідних фактів і обставин.

Звернення, що відповідають формальним критеріям, встановленим регламентом Комісії, секретар Комісії протягом 3 робочих днів надішле бізнес-омбудсмену для проведення попередньої оцінки інформації про факти порушення з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб публічного права, їх посадових та службових осіб, інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, осіб, прирівняних до них, відповідно до регламенту Ради бізнес-омбудсмена.

У строк, встановлений секретарем Комісії, бізнес-омбудсмен надішле секретареві Комісії перелік звернень до неї, які як скарги перебувають у провадженні бізнес-омбудсмена, для включення їх до проекту порядку денного.

Протягом 3 календарних днів з дня надходження звернень від бізнес-омбудсмена та інших членів Комісії секретар складе проект порядку денного, який містить:

- дату, час та місце чергового чи позачергового засідання;

- перелік звернень із зазначенням: дати та часу надходження; П. І. Б. або найменування суб'єкта звернення; найменування суб'єкта господарювання, відносно якого мали місце дії чи бездіяльність суб'єкта владних повноважень, що стали підставою для звернення; найменування державного органу, органу місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб, дії чи бездіяльність яких стали підставою для звернення; короткий виклад обставин, що стали підставою для звернення (не повинен перевищувати півсторінки).

У протоколі засідання зазначаються прізвища та ініціали членів Комісії, а також інших посадових осіб, які взяли участь у засіданні, питання, що розглядалися, та рішення, прийняті за результатами розгляду. Протокол підписується головуючим на засіданні та секретарем і надсилається в електронній формі всім членам Комісії та іншим заінтересованим особам протягом 3 календарних днів після дня проведення засідання.

Обов'язкові до розгляду рекомендації, викладені в рішенні Комісії та надіслані до державних органів тощо, підлягають розгляду та письмовому повідомленню Комісії про результати такого розгляду у строк, що не перевищує 5 календарних днів з дня отримання рекомендацій відповідним керівником органу, дії чи бездіяльність якого стали підставою для звернення.

Під час провадження бізнесу важливо розуміти, з ким маєш справу. У цьому вам допоможе сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Нагадаємо, у ньому можна поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента.

Проте якщо все ж таки хтось зазіхатиме на ваш бізнес, допомогти у його захисті зможуть кваліфіковані правники. Знайти адвоката у вашому регіоні можна в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини