Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацює проект "е-контракт"

Реклама

Невдовзі в єдиній екосистемі публічних фінансів з'явиться новий інструмент «Е-контракт», який інтегрує та автоматизує процеси трьох державних систем: Державної казначейської служби, Міністерства фінансів (E-data - Spending - витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку та торгівлі (ProZorro). Започаткування відповідного проекту анонсувала Міністерка фінансів Оксана Маркарова.

У 2015 було запущено перший портал - Spending. Він дав змогу бачити фактично в реальному часі інформацію про те, куди і скільки коштів за контрактом перерахувала Державна казначейська служба. Потім було відкрито дані державного та місцевих бюджетів, інформацію про проекти, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями, - зауважила пані Маркарова.

Очікується, що «Е-контракт» допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах - від ініціації до звітування, а також стане новим інструментом для аналізу даних та контролю за використанням публічних коштів. Аналіз даних є необхідною передумовою для прийняття ефективних рішень.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189538_nformatsya-pro-publchn-zakupvl-vnositsya-po-novomu

У системі державних закупівель ProZorro величезний масив даних щодо договорів, які укладаються між учасниками процесу, поки що залишається у форматі, непридатному для аналізу. «У нас з'явиться Е-контракт, який повністю переведе всі договори, що укладаються на ProZorro і які ми бачимо в Казначействі, в повноцінну електронну форму», - зазначила Міністерка фінансів.

Цифрова трансформація відбувається не лише в Мінфіні. «Зараз ми активно працюємо над повноцінним запуском технології SmartID, що передбачає отримання кваліфікованого електронного підпису менше ніж за хвилину. Скористатися підписом можна буде з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету. Це дозволить суттєво прискорити процес та розширити зону дії цифрових послуг для громадян і бізнесу», - додав Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Запровадження проекту скоротить час, який витрачається на паперовий документообіг.

Як раніше писала ЮРЛІГА, у Кабміні впроваджують електронний документообіг.

Нагадаємо, що відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини