Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Великій Палаті зменшать навантаження: Президент підписав Закон

Реклама

16 жовтня Володимир Зеленський підписав Закон № 142-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ».

Документ вносить зміни до:

- Господарського процесуального кодексу;

- Цивільного процесуального кодексу;

- Кодексу адміністративного судочинства у частині щодо обмеження випадків передачі судових справ на розгляд Великої палати Суду при оскарженні рішень судів з підстав порушення правил предметної чи суб'єктної юрисдикції.

Відстежувати позиції Великої Палати зручно у системі аналізу судових рішень VERDICTUM: достатньо поставити тему на контроль і референт формуватиме добірку рішень, які вас цікавлять. Спробуйте, скориставшись тестовим доступом.

Також зміни стосуються строків повернення до суду першої інстанції адміністративних справ після апеляційного та касаційного провадження.

Законотворці зазначають, що ухвалення цього Закону повинно допомогти розвантажити роботу Великої Палати, адже документ унеможливить зловживання правом на оскарження судових рішень. Також очікується, що це позитивно вплине на дотримання Україною положень ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо забезпечення розумних термінів розгляду справи.

Нагадуємо, що Парламент ухвалив Закон № 142-ІХ 2 жовтня 2019 року.

Обрати юриста, який допоможе вам скласти позовну заяву та процесуальні документи для подачі в суд можна у Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини