Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗСУ зможе застосовувати зброю в особливий період: прийнято Закон

Реклама

Нардепи законодавчо врегулювали право на застосування бойової техніки, зброї з'єднаннями, військовими частинами і підрозділами ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту в особливий період, а також застосування спеціальних засобів підрозділами охорони Держспецтрансслужби в мирний час та особливий період (до введення воєнного стану та після його припинення або скасування).

Відповідний Закон (проект № 1224) «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» було прийнято в другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні Парламенту 2 жовтня.

Надійшло 8 пропозицій і всі вони повністю або частково враховані.

Законом:

- закріплюється право з'єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ на застосування бойової техніки та зброї в особливий період до введення воєнного стану та після його припинення або скасування шляхом внесення змін до назви та ч. 1 ст. 1-1 Закону “Про Збройні Сили України”;

- виключається ч. 9 ст. 5 Закону “Про Державну спеціальну службу транспорту” та доповнюється ст. 13 цього Закону новими частинами щодо застосування спеціальних засобів військовослужбовцями Держспецтрансслужби, працівниками підрозділів воєнізованої охорони цієї Служби, а також зброї військовослужбовцями Держспецтрансслужби.

Нагадаємо, з текстом прийнятого Закону після його підписання Президентом та офіційного опублікування можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини