Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулювати зайнятість населення буде Мінекономіки: проект

Реклама

Кабмін пропонує визначити Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин.

Відповідний урядовий законопроект № 2168 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції" було зареєстровано в Парламенті 24 вересня.

Як зазначено в пояснювальній записці, передбачається перерозподілити повноваження Кабміну щодо вирішення питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення у зв'язку із затвердженням нового складу Уряду.

Зауважено, що державне управління у сфері зайнятості населення безпосередньо впливає на його добробут, який є передумовою кількісного зростання та якісного вдосконалення робочої сили. Тому економічна політика розглядається як засіб досягнення цілей, а їх пов'язує та узгоджує політика зайнятості населення. Державне регулювання зайнятості - це система заходів цілеспрямованого впливу на попит, пропозицію, ціну товару.

Одним із макроекономічних інструментів прискорення економічного зростання є створення сприятливих умов для інвестиційної привабливості території, яка формується з урахуванням цілого комплексу факторів. Найбільш вагомими серед них є підготовка та перекваліфікація кадрів.

У зв'язку з перерозподілом повноважень щодо вирішення питань державного управління у сфері праці та зайнятості населення необхідно внести зміни до законів, що визначають засади реалізації держполітики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю, державного регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України за кордоном (трудових мігрантів) і членів їхніх сімей.

З текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Знайти юриста, який захистить ваші порушені трудові права, можна в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини