Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито рейдерів, що займались незаконною перереєстрацією нерухомості

Реклама

СБУ спільно із Кіберполіцією та слідчими ГСУ НП під процесуальним керівництвом Генпрокуратури припинила протиправну діяльність організованого угруповання, яке протягом кількох років сприяло рейдерським захопленням майна по всій території України.

У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що мешканець Києва, який раніше спеціалізувався на хакерських атаках на держреєстри, у 2015 році організував та очолив групу. До її складу він залучив колишніх працівників органів ДВС, юстиції, держреєстраторів і хакерів.

За винагороду в розмірі від 7 до 50 тис. дол. США члени групи виконували замовлення як приватних осіб, так і рейдерських угруповань. Зловмисники перереєстровували рухоме та нерухоме майно, незаконно знімали або накладали арешт, забезпечували незаконну передачу корпоративних прав.

Для отримання доступу до держреєстрів хакери розсилали на електронні адреси державних та приватних нотаріусів, державних реєстраторів листи з файлами нібито від державних та контролюючих органів зі шкідливим програмним забезпеченням.

Після відкриття електронних листів зловмисники викрадали логіни і паролі, ключі доступу. Це давало їм можливість віддалено керувати комп'ютером і передавати файли на сервер в Інтернеті. Потім хакери несанкціоновано проводили незаконні реєстраційні дії.

Правоохоронці провели спецоперацію з припинення рейдерського захоплення зловмисниками мережі автозаправок. Вилучені докази стали підставою для процесуального затримання чорних реєстраторів у Києві згідно зі ст. 208 КПК. Затриманим зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених КК.

Наразі суд вирішує питання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу.

Аби незаконні дії не вчинили щодо вашого майна, варто скористатися сервісом SMS-Маяк. SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав, адже фактор часу тут є чи не найважливішим. Від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить ймовірність повернення вкраденого.

Інноваційний сервіс SMS-Маяк попередить фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно і власників про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв.

Сервіс SMS-Маяк Земля дасть можливість отримувати повідомлення про будь-які реєстраційні дії щодо земельних ділянок на ранніх стадіях; повідомить про факт подання, суть заяви на зміну статусу ділянки, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу. Робота сервісу вимагає автентифікації за допомогою ЕЦП.

Сервіс SMS-Маяк Іпотека дасть змогу іпотекодержателю відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкта нерухомого майна, який передано йому в іпотеку. Завдяки сервісу іпотекодержатель зможе отримувати повідомлення про будь-які можливі реєстраційні дії стосовно об'єктів, поставлених на моніторинг, ще на стадії подання заяви та до прийняття відповідного рішення реєстратором. Сервіс повідомить користувача не про реєстраційну дію, що вже сталася, а про факт подання заяви щодо об'єкта іпотеки, поставленого на моніторинг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини