Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ВАКС передадуть кримінальні провадження: роз'яснює ВС

Реклама

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду надав роз'яснення на звернення суддів щодо порядку передачі окремих категорій кримінальних проваджень до ВАКС.

Так, кримінальні провадження, підсудні Вищому антикорупційному суду, мають бути передані до нього на підставі ухвал тих судів, у яких ці кримінальні провадження перебувають на розгляді. У випадку виникнення спірних питань стосовно того, чи підлягає справа передачі до ВАКС, вони можуть бути вирішені Верховним Судом у порядку, передбаченому ст. 34 Кримінального процесуального кодексу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189057_peremoga-zapratsyuvav-vishchiy-antikoruptsyniy-sud

Нагадуємо, що 5 вересня в Україні відбувся старт роботи Вищого антикорупційного суду.

18 вересня 2019 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду».

Цим Законом було внесено низку змін до розділу XI «Перехідні положення» КПК та розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про Вищий антикорупційний суд», зокрема, уточнено підсудність ВАКС та зазначено, що кримінальні провадження, досудове розслідування яких здійснюється або здійснювалося НАБУ та закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підсудні ВАКС, передаються до цього суду для розгляду в установленому КПК порядку. Окремого вирішення цього питання іншими судами не передбачено.

Дізнатися чим займається ВАКС можнатут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини