Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З нового року почнуть штрафувати за нерозмитнені "євробляхи" - Закон набув чинності

Реклама

Набув чинності Закон № 73-IX щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Законом продовжується до кінця року строк набуття чинності окремими положеннями законодавчих актів якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України.

https://jurliga.ligazakon.net/news/189236_rada-otsrochila-shtrafy-za-nerastamozhennye-evroblyakhi-do-kontsa-goda

За новими правилами у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування ТЗ розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або конфіскація таких авто.

Нагадуємо, що 8 листопада 2018 року ВР прийнято Закон № 2612-VIII, який передбачає посилення відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Прикінцеві положення вказаного Закону передбачали, що посилена відповідальність набирає чинності через 180 днів з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 22 травня 2019 року.

16 травня 2019 року ВР прийнято Закон № 2725-VIII яким, серед іншого, продовжено вказаний строк з 180 до 270 днів (до 22 серпня 2019 року).

З 22 серпня 2019 року діють нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини