Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК просять скасувати положення про ордер і вимоги до кваліфікації адвокатів

Реклама

9 вересня 2019 року відкрито провадження у справі № 640/14593/19 щодо оскарження рішення Національної асоціації адвокатів України № 41 "Про затвердження Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги у новій редакції". Позивачі зазначають, що відповідний нормативний акт суперечить Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» і порушує права адвокатів.

Нагадуємо, що дуже просто відстежувати рух справи можна у сервісі Verdictum, поставивши їх на контроль.

Як зазначено у позовній заяві від адвокатів І. Костіна та Р. Титикало про визнання протиправним та нечинним рішення владних повноважень, на позивачів оскаржуваним положенням покладаються додаткові обов'язки, які не передбачені законом, а саме генерувати ордери на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України, це вимагає від позивачів змінити звичайний спосіб його роботи, вимагає від позивача та інших адвокатів створити та використовувати власний кабінет на сайті відповідача.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186176_zmneno-formu-ordera-na-nadannya-pravnicho-dopomogi

На переконання позивачів, відповідно до норми закону, відповідач має затвердити лише форму ордеру, а позивачі мають право по цій формі самостійно надрукувати чи замовити собі ордери, а встановлення монопольного права на друк ордерів суперечить як нормі закону ( ч. 2. ст. 26 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність") , так і суті професії, оскільки відповідно до ст. 1 відповідного Закону, адвокатська діяльність - це незалежна професійна діяльність адвоката щодо здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту, а встановлення не передбачених законом обмежень порушує права позивачів та інших адвокатів.

За правилами ст. 264 КАС, НААУ має опублікувати оголошення про оскарження вказаного нормативного акту. Бажаючі можуть долучитись до участі у справі як зацікавлені особи.

Підготовче засідання призначене на 15 жовтня 2019 року о 13:30 в Окружному адміністративному суді міста Києва.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185940_zmneno-poryadok-pdvishchennya-kvalfkats-advokatv

Крім того, відкрито провадження у справі щодо оскарження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України. Позов поданий адвокатами В. Семьоновим та М. Стояновим.

Справа № 640/15532/19 буде слухатися в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини