Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обрано Голову та заступника Голови Конституційного Суду

Реклама

17 вересня 2019 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України Головою КСУ обрано суддю КСУ Олександра Тупицького.

Раніше цього ж дня Конституційний Суд України звільнив Голову КСУ Наталю Шапталу з посади судді КСУ відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 149-1 Конституції на підставі подання нею заяви про відставку.

Відповідно до п. 6 ст. 33 Закону «Про Конституційний Суд України» Голову КСУ обирають на спеціальному пленарному засіданні Суду лише на один трирічний строк таємним голосуванням.

Олександра Тупицького було призначено суддею КСУ у травні 2013 року за квотою Президента України. Присягу Олександр Тупицький склав 15 травня 2013 року.

Заступником Голови КСУ було обрано Сергія Головатого. Згідно зі ст. 34 Закону «Про Конституційний Суд України» заступника Голови КСУ обирають за пропозицією Голови Суду лише на один трирічний строк таємним голосуванням.

Сергія Головатого було призначено суддею КСУ у лютому 2018 року за квотою Президента України. Присягу Сергій Головатий склав 2 березня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини