Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Слуга народу" хоче вибрати мера Києва 8 грудня і змінити порядок самоврядування в столиці

Реклама

Група народних депутатів від «Слуги народу» запропонувала системно врегулювати питання правового статусу міста Києва та особливості місцевого самоврядування в столиці.

Відповідний законопроект № 2143 «Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" було зареєстровано в Парламенті 13 вересня.

Нардепи пропонують викласти в новій редакції Закон «Про столицю України - місто-герой Київ».

Законопроектом запропоновано встановити, що на території міста Києва утворюються райони, які є адміністративно-територіальними одиницями, що входять до системи адміністративно-територіального устрою України. Межі районів у Києві затверджуватиме Кабмін за пропозиціями Київської міської ради, погодженими з районними в місті Києві радами.

Згідно з проектом виконавчу владу в Києві здійснює Київська міська державна адміністрація, а місцеве самоврядування в столиці - територіальною громадою міста (як безпосередньо, так і через Київську міську раду, районні в м. Києві ради та їх виконавчі органи).

Система місцевого самоврядування у місті Києві включатиме:

територіальну громаду міста Києва;

Київського міського голову;

Київську міську раду;

виконавчі органи Київської міської ради;

районні у місті Києві ради;

виконавчі органи районних у місті Києві рад;

органи самоорганізації населення.

Особливістю здійснення місцевого самоврядування в Києві установлюється визначений Законом розподіл повноважень органу місцевого самоврядування між Київською міською радою та районними в м. Києві радами.

У законопроекті передбачається доручити Уряду протягом 6 місяців після набрання чинності Законом ліквідувати районні у місті Києві державні адміністрації та реорганізувати КМДА, а також призначити позачергові вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на неділю 8 грудня 2019 року та провести їх у порядку, визначеному Законом "Про місцеві вибори" з урахуванням особливостей, прописаних в оновленому Законі про столицю.

Після прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України ЦВК доручать призначити, організувати, а Уряду фінансово забезпечити проведення перших виборів до районних у місті Києві рад.

З текстом законопроекту може буде ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини