Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк скасував щомісячний ліміт на репатріацію коштів від продажу цінних паперів

Реклама

Нацбанк скасував щомісячний ліміт у сумі 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземними інвесторами. Це було зроблено у межах валютної лібералізації.

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ від 9 вересня 2019 року № 113 "Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Вона набрала чинності 10 вересня 2019 року.

Також регулятор розширив перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів. Зокрема, на поточні рахунки фізосіб-нерезидентів дозволено зарахування коштів в гривнях, отриманих як дивіденди, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів за об'єктами прав власності в Україні, що не пов'язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу.

Очікується, що зазначені послаблення разом з раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають змогу нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами як в іноземній валюті, так і в гривні. Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну.

Також для уникнення різночитань НБУ уточнив, що чинний е-ліміт у 2 млн євро на рік для інвестицій юросіб-резидентів за кордон поширюється також на придбання цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України.

Зауважимо, що під час провадження бізнесу в Україні важливо достеменно знати про стан справ свого бізнес-партнера. Для цього в пригоді стане зручний сервіс CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. У цьому сервісі можна поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини