Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокат може підвищувати кваліфікацію у будь-якому регіоні

Реклама

Взяти участь у заходах з підвищення кваліфікації, які проводять ради адвокатів інших регіонів, може кожен адвокат.

Відповідний висновок міститься в роз'ясненні НААУ та Вищої школи адвокатури про основні зміни Порядку підвищення кваліфікації адвокатів.

У деяких регіонах виникли ситуації, коли адвокати з інших регіонів отримали відмови від реєстрації у безоплатних заходах, що проводять регіональні ради адвокатів.

"Жодної заборони адвокатам брати участь у заходах з підвищення кваліфікації, які проводять ради адвокатів інших регіонів немає. Реєстрація адвокатів з інших регіонів завжди залишається на розсуд організатора заходу", - констатував Валентин Гвоздій.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188203_za-grub-facebook--komentar-na-adresu-kervnikv-advokaturi-advokatam-zagrozhu-krimnalne-pereslduvannya

Заступник Голови НААУ радить адвокатам, які хочуть відвідати безоплатний семінар не в тому регіоні, де знаходиться їхнє основне робоче місце, орієнтуватися насамперед на графік безоплатних семінарів НААУ, які відбуваються у різних регіонах на безоплатній основі. Такі заходи розраховані на велику аудиторію і проводяться коштом НААУ для всіх адвокатів України, а не лише для адвокатів конкретної області.

Адвокату можуть відмовити в реєстрації лише з таких причин:

- адвокат не внесений до Єдиного реєстру адвокатів. Тобто, така особа не є адвокатом;

- кількість місць на захід РАР обмежена. Логічно, що РАР надає пріоритет адвокатам свого регіону, адже саме за рахунок внесків місцевої спільноти адвокатів здійснюється діяльність органу адвокатського самоврядування.

"Ми ніколи не підтримували жодних розділів між регіонами та ідей «федералізації» адвокатури, які, до речі, пропонувалися в ході останньої спроби змінити профільний закон (проект Закону № 9055). Однак, ідеологи таких «змін» зазнали поразки. Очевидно, що спроби поширити чергові міфи про якісь бар'єри між адвокатськими спільнотами різних регіонів є фантомним болем тих, хто невдало планував розділити адвокатуру", - прокоментував Валентин Гвоздій.

Як вже писала ЮРЛІГА, адвокат має право покинути судове засідання через необлаштоване робоче місце.

Зверніть увагу, що на адвокатському іспиті можна користуватися тільки роздрукованими НПА. Офіційні тексти нормативно-правових актів ви можете роздрукувати з модулю "Законодавство України", оскільки НПА вищих органів влади, розміщені в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, перевірені Міністерством юстиції при внесенні до Єдиного реєстру нормативно-правових актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини