Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За грубі Facebook- коментарі на адресу керівників адвокатури адвокатам загрожує кримінальне переслідування

Реклама

Коментарі адвокатів у групі соціальної мережі Facebook «РАДА АДВОКАТІВ УКРАЇНИ» щодо ВКДКА, розцінені як заклик до насильства, а також які ведуть до дестабілізації та розбалансування роботи ВКДКА, можуть стати підставою для відкриття кримінального провадження щодо погрози вбивства.

До РАУ 26 квітня 2019 року звернувся Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вилков С. В. щодо надання правової оцінки діям адвокатів та проханням вжити всіх можливих заходів в межах компетенції щодо усунення порушень прав та гарантій діяльності Голови ВКДКА та членів ВКДКА.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187589_rau-dozvolila-advokatskim-obdnannyam-zaluchati-samozaynyatikh-advokatv-ale-tlki-za-dogovorom

Голова ВКДКА ссилався на те, що вищезазначені адвокати коментарі «Игорь, пора убивать»; «у вас извращенное восприятие:) Убивать законно»; «все вірно. Потрібно винищувати пришвейду з адвокатської спільноти, як всякий бур'ян та непотріб!!!»; «ужас в чем? Я лично вижу ужас в жажде крови своих же колег идиотами из наау, возомнивших себя владычицей морскою» у соціальній мережі Facebook у групі «РАДА АДВОКАТІВ УКРАЇНИ» можна розцінювати як заклики до вбивства та до насильницьких дій стосовно членів ВКДКА.

Також РАУ взято до уваги, що 24 квітня 2019 року ВКДКА в особі Вилкова Сергія Валентиновича подала заяву про вчинення кримінального правопорушення до Головного управління Нацполіції у місті Києві .

Водночас розслідування з боку правоохоронних органів по кримінальному провадженні по вищезазначеним обставинам проводиться не ефективно та повільно.

З огляду на це, Голові РАУ Лідії Ізовітовій було доручено звернутись до Генпрокуратури та МВС з проханням вжити заходи в межах повноважень щодо усунення порушень прав та гарантій діяльності Голови та членів ВКДКА, а також взяти під особистий контроль досудове розслідування, відкрите у кримінальному провадженні на підставі заяви Голови ВКДКА.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188132_na-advokatskomu-spit-mozhna-koristuvatisya-tlki-rozdrukovanimi-npa

Відповідне доручення міститься у рішенні РАУ № 69 від 26 червня 2019 року.

Як вже писала ЮРЛІГА, на засіданні 26 червня були ухвалені рішення щодо підтвердження повноважень у суді копією ордера, засвідченою адвокатом; щодо визначення Мінфіном орієнтовного гонорару адвоката за представництво держорганів; щодо обовязку судів приймати чорно-білий ордер; щодо недопустимості використання на адвокатському іспиті джерел, відмінних від роздрукованих НПА.

Зверніть увагу, що на адвокатському іспиті можна користуватися тільки роздрукованими НПА. Офіційні тексти нормативно-правових актів ви можете роздрукувати з модулю "Законодавство України", оскільки НПА вищих органів влади, розміщені в ІПС ЛІГА:ЗАКОН перевірені Міністерством юстиції при внесенні до Єдиного реєстру нормативно-правових актів.

Нагадуємо, що Європейський суд з прав людини визнав неприйнятною скаргу Миколи Алексєєва через зловживання правом на подачу скарги: скаржник публікував у соцмережах образливі та загрозливі заяви про суд та його суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини