Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано вимоги до фотовідбитків для паспорта, вноситься відцифрований образ обличчя

Реклама

Кабмін урегулював деякі питання оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус.

Відповідну постанову № 683 було прийнято на урядовому засіданні 17 липня 2019 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187305_zrosla-vartst-oformlennya-zakordonnogo-pasportu

Зокрема, документ уніс зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи спеціальний статус, у частині, що стосується виключення вимог, що пред'являються до фотовідбитків для паспорта, установлених застарілим ДСТУ 1303-94 "Фотовідбитки чорно-білі і кольорові. Загальні технічні умови", затверджений наказом Держстандарту України від 1 березня 1994 року № 44.

З дня набрання чинності постановою запрацює норма про те, що елемент ідентифікації (відцифрований образ обличчя особи та відцифрований підпис) вноситься на сторінку даних відповідно до рекомендацій (IKAO) Doc 9303. Вимоги до відцифрованого образу обличчя особи, фотокарток, що подаються для оформлення або обміну паспорта для виїзду за кордон, та фотографічного зображення на них установлюються МВС.

Аналогічні зміни внесено і до 8 постанов, які регулюють питання оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Урядове рішення прийнято з метою розбудови Єдиного державного демографічного реєстру та адаптації національного законодавства до міжнародного.

Постанова набере чинності через два місяці з дня опублікування.

Про те, коли саме запрацюють зазначені зміни щодо оформлення документів, можна буде дізнатися із модуля "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Відчуйте всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини