Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ пропонує заборонити випробування косметичної продукції на тваринах

Реклама

МОЗ пропонує для публічного обговорення доопрацьований проект постанови Кабміну «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію».

Після набуття чинності постановою очікується підвищення якості косметичної продукції, гармонізація технічного регулювання косметичної продукції в Україні з європейським законодавством, усунення юридичних, адміністративних і технічних бар'єрів в торгівлі з країнами Європейського Союзу.

Пропонується доповнити і розширити перелік заборонених інгредієнтів із 400 до 1 383 тис. позицій.

Крім того, передбачається використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів.

Зазначено, що вимоги до українських і закордонних виробників будуть однаковими.

Для тих компаній, які не мають потужностей для застосування нових стандартів передбачається перехідний період - 18 місяців.

Також йдеться про заборону випробування косметики на тваринах.

У МОЗ зазначають, що заборона випробування косметики на тваринах і перехід на новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції, - важливий крок для наближення української продукції до європейських стандартів. Однак зараз в Україні немає затверджених методологій альтернативних випробувань.

Також у МОЗ очікують, що впровадження нових стандартів допоможе українським виробникам в середньостроковій перспективі експортувати свою продукцію до країн ЄС, а іноземні виробники зможуть розміщувати свої виробництва на території України, що сприятиме зменшенню вартості їх продукції.

Такі норми діють в ЄС вже кілька років. І в цих країнах так само нові вимоги до безпеки косметичної продукції впроваджувались з перехідним періодом.

Проект постанови, пояснювальна записка до нього та порівняльна таблиця оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті МОЗ: www.moz.gov.ua.

Пропозиції та зауваження до проекту постанови можна надсилати до Міністерства охорони здоров'я України з 17 липня до 17 серпня у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, e-mail: moz.pharma24@gmail.com, Ivanzadvornykh@gmail.com, Задворних Іван Сергійович, тел.: (044) 200-06-69.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини