Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував рішення з`їзду адвокатів про звільнення з ВККС Луцюка

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184286_zzd-advokatv-obrav-chlenv-vrp--vkks

Волинський окружний адміністративний суд скасував рішення з`їзду адвокатів України про звільнення Луцюка Павла Сергійовича з посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідне рішення було ухвалено у справі № 460/354/19 2 липня. Ознайомитися з мотивацією суду можна, відкривши текст рішення у VERDICTUM. Поставивши справу на контроль референта, ви першими дізнаєтесь, чи залишить апеляційний суд це рішення в силі.

Скасовуючи рішення, суд взяв до уваги відсутність доказів про вчинення підробки чи використання підробленого документу - свідоцтва про зайняття адвокатською діяльністю позивача (ст. 358 КК України). Суд вважає, що на момент призначення членом ВККСпан Луцюк мав необхідний 15-річний стаж адвокатської діяльності.

Крім того, суд нагадав, що  розгляд питання про звільнення члена ВККС із займаної посади з підстав суттєвого порушення вимог, установлених антикорупційним законодавством, здійснюється виключно у випадку винесення такого питання на обговорення з'їзду адвокатів України у строк не пізніше ніж за 20 днів до дня початку роботи такого з'їзду, шляхом розміщення відповідної публікації в газеті "Урядовий Кур'єр". Натомість, опублікований та затверджений перелік питань порядку денного з'їзду адвокатів України 15-16.02.2019 року не містить відомостей щодо внесення на розгляд з'їзду адвокатів України питання відкликання та звільнення позивача з посади члена ВККС у зв'язку з суттєвим порушенням вимог, установлених законодавством.

Нагадаємо, з'їзд адвокатів України 15 лютого висловив пану Луцюку недовіру, а потім звільнив з посади за проблеми зі свідоцтвом про право на заняття адвокатською діяльністю. До Вищої кваліфікаційної комісії суддів було обрано Олександра Дроздова, який склав з себе повноваження голови ВКДКА.

Як вже писала ЮРЛІГА, омбудсман призначила члена ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини