Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запустив Фонд підтримки стартапів

Реклама

11 липня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та міністр фінансів Оксана Маркарова дали старт операційній діяльності українського Фонду стартапів, який забезпечуватиме грантове фінансування компаній з інноваційним продуктом на ранній стадії розвитку. Статутний капітал Фонду сформований за рахунок державного бюджету і становить 390 млн грн.

Відбір проектів здійснюватиме спеціальна конкурсна комісія, а саму роботу Фонду координуватиме наглядова рада. Незважаючи на те, що Фонд оперуватиме державними грошима, Уряд і, зокрема, Міністерство фінансів не втручатимуться в його роботу.

Розмір гранту для одного проекту може досягати 75 000 $ (еквівалент в гривні - до 2 000 000).

Допустимі витрати учасників, які можуть бути профінансовані грантовою програмою, включають:

- створення прототипу;

- підтвердження концепції;

- розвиток бізнесу;

- реєстрація прав інтелектуальної власності;

- тестування та пілотування розроблених інноваційних рішень/технологій;

- підготовка бізнес-планів для подальшого залучення акціонерного та боргового капіталу;

- витрати на комерціалізацію продукту тощо.

Для забезпечення ефективності та прозорості використання грантових коштів Фонд здійснюватиме моніторинг реалізації проектів.

«Мій Уряд працює над тим, аби створювати якісні інструменти ведення бізнесу. Дещо нам вже вдалося - маємо 120 онлайн-послуг. До кінця року їх буде майже 180. Це буде якісний інструмент, який має приклади в розвинутих країнах, - сказав Володимир Гройсман. - Нам потрібні публічні механізми, які дозволять підтримувати стартапи прозоро й ефективно. Я покладаю великі надії на Фонд. Це інструмент, який дасть Україні можливість стати сильною».

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини