Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

НБУ скасував ліміт на переказ дивідендів

Реклама

Нацбанк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів для покращення інвестиційного клімату, що було передбачено дорожньою картою з валютної лібералізації.

Відповідні зміни, затверджені Постановою Правління НБУ № 91 від 9 липня 2019 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", набувають чинності сьогодні, 10 липня.

Відтепер бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом в розмірі 12 млн євро на місць для однієї юридичної особи на переказ дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Українї.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187371_natsbank-skasuvav-lmt-na-fnansuvannya-predstavnitstv-vtchiznyanogo-bznesu-za-kordonom

"Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. У першому півріччі бізнес перевів за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. США, з яких 1,07 млрд дол. США -  за рахунок купленої валюти. Такі обсяги переказу та купівлі валюти є на 20% і 14% меншими, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться в заяві Нацбанку.

Загалом з початку року Нацбанк скасував вже понад 30 обмежень на валютному ринку. НБУ наголошує, що валютна лібералізація продовжуватиметься відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації. Її кінцева мета - вільний рух капіталу.

Як вже писала ЮРЛІГА, змінено умови обліку забезпечення при розрахунку кредитного ризику.

Нагадуємо, що у зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН ви можете подивитися повну карту свого бізнес-партнера - це допоможе вам убезпечити свій бізнес від ненадійних контрагентів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини